Dydžina 2017 – jaká byla?

Očekávání jsme měli letos velké a umocňoval jej velký zájem pozvaných. Nejen na Facebooku, ale i na webu, kde jsme v den konání Dydžiny zaznamenali parádní číslo 250 návštěv.
Klid s nervozitou se střídaly během přípravy místa, které bylo pro nás nové. Ukázalo se ale, že Medlánecká sýpka je opravdu super prostor. Přesto se objevila komplikace s elektřinou, kvůli které se zvukovka a finální přípravy protáhly až do příchodu prvních návštěvníků. Kromě lehce nervózní kapely je ale vše nachystané, takže 12. Dydžina mohla odstartovat.
První tóny kapely vítá nadšený sál, reakce jsou skvělé, kapela odvádí skvělou práci. Stále však nedorazili VIP hosté, proto Ondra ruší svou návštěvu pódia v první setu. Později ale přichází ten správný čas pro pozdrav a poděkování. Jsme moc rádi, že Dydžina dostala na úřadě v Medlánkách takovou podporu (ještě jednou děkujeme Kláře Drápalové) a že došel i Michal Marek, starosta Medlánek. Abychom nezapomněli, opakované pozvání vyslyšel i Marek Viskot, starosta Řečkovic a Mokré Hory, asi proto, že jsme se přesunuli do Medlánek 🙂
Druhý set kapely je neméně povedený jako první a závěreční selfie kapely s publikem působí naprosto fantastickým dojmem. Oproti předchozím rokům po kapele odchází minimum hostů. Není jim totiž zima, je kam si kam sednout a atmosféra nikoho domů nepustí.
Jedeme dál, následná afterparty v podání DJs Keryho a Ondreho je neméně povedená, jako vystoupení kapely. Znění klasické Dydžinové hity, sál tepe na plno. Postupně se počet tancujících zmenšuje až na užší jádro, které se po třetí ráno postupně pouští do úklidu. Ten ale probíhá v rytmu úklid-tanec-úklid-tanec až do úplného vyčerpání. Pět posledních v 5:24 zveřejňuje tradiční končící fotku a Dydžina 2017 je minulostí.
Ředitel Dydžiny ještě jednou moc děkuje všem, co přišli. Opět to byla skvělá sestava bez jediného problému. Letos dokonce bez asistence Městské Policie, což je skvělé. A proslov k nadšenému publiku byl opravdu krásný zážitek.
Rádi uvítáme zpětnou vazbu, co se povedlo moc, co trochu méně, co můžeme ještě vylepšit a co už lépe udělat nejde.