Rekordní Dydžina 2019!

Dvě kapely, nejvíce účastníků, nejvíce vypitých drinků, piv a panáků, nejdelší výdrž… Díky vám, kteří jste v pátek na Dydžinu došli, můžeme letošní ročník Dydžiny označit za REKORDNÍ.

V první řadě nás zaskočil obrovský zájem v den vystřelení události na FB – za jediný den jsme zaznamenali více než 150 reakcí a počet zájemců neustále stoupal. Cítili jsme proto velkou odpovědnost, jak a co Vám sdělovat v rámci doby před Dydžinou. Videopozvánka na kapelu Komerční přestávka vymyslel Vasha formou veřejné produkce a nápad to byl výtečný.

Komerční přestávce loni chyběla Dominika, letos Jenda. Na kvalitu hudebního vystoupení to však rozhodně nemělo vliv. Opět jsme se vrátili k tematickému zaměření koncertu, protože věříme, že je to něco, díky čemu se Dydžina odlišuje od tuctové zábavy. Novinkou bylo vystoupení párty kapely LOL – nové kapely pod vedením basáka Tondy, která poprvé hrála na Oldies v květnu a od té doby poskočili o mnoho výše. Vnímáme, že jejich styl je mírně odlišný a není pro každého průměrného fandu, ale i toto vystoupení a repertoár se na Dydžinu hodí.

Bar, catering, to vše určitě dobře znáte. Letos jsme se rozhodně při zemi nedrželi, až na výjimky bylo všeho (máme pocit) dost. Velkým krokem kupředu byly vratné kelímky na pivo – ušetřili jsme spoustu odpadků, z celé akce nám zbyly tři pytle. A snad i samotná konzumace byla příjemnější. Je na místě ještě jednou poděkovat Kubovi Dvořákovi a firmě Výtahy Brno s.r.o. za finanční podporu – bez ní bychom si kelímky dovolit nemohli.

DJs splnili zadání beze zbytku, takže parket byl plný až do pozdních ranních hodin, takže závěrečné foto v 5:40 bylo vlastně logickým vyústěním povedené akce.

A co závěrem? Díky rekordní Dydžině stojíme na rozcestí, kterou cestou se vydat dál, protože chceme, aby Dydžina zůstala pořád tak trochu jinou akcí, ve které se mísí tak trochu punku, alternativy a hlavně skvělé komunity návštěvníků.

Pro příští rok nás čeká zásadní otázka, protože Sýpka se bude v době konání Dydžiny  v rekonstrukci. Musíme popřemýšlet, zda Dydžinu udělat na Sýpce v jiném termínu (např. již v září) anebo zda najít jiné prostory a případně jaké.

Budeme moc rádi, pokud se sami aktivně zapojíte do úvah, jakou chcete Dydžinu v dalších letech, jakým směrem se máme ubírat a zda náhodou nevíte o nějakém vhodném prostoru – v této souvislosti tak trochu nostalgicky vzpomínáme na pivec v Řečkovicích, proto brzy doplníme galerii o fotky z dob minulých.

Jedním dechem ale musíme dodat, že máme radost z rostoucího zájmu o Dydžinu, poznáváme nové lidi, noví lidé se poznávají navzájem, tuží se komunita Dydžiny a i přes rostoucí počet návštěvníků každá Dydžina probíhá a končí naprosto bez jakýchkoli problémů či komplikací.

A triček máme pořád dost, tak si o ně napište 🙂

DJ ONDRE & VASHA